Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

List My Story About Yasmin J

Olimpik 2012

assalamualaikumm baru kali ini aku nak updte tentang olimpik tersebut walaupun agak lama masa dah berlalu ... org yahudi dalam senyap2 akan menjatuh kan org islam tanpa kita sedari dan memperdajal kan kita.. bukan kah sepatutnya olimpik bertema kan sukan2 atau mascot berunsurkan sukan..sebaliknya bertema kan raksasa baby patung bermata satu apa semua nie ? 
renung2 kan 



sukan ada ahli sihir ka ?  tinggi sungguh ahli sihir ini  NABI MUSA ADALAH 40 HASTA.
1 HASTA = 45.72 CM 40 HASTA = 1828.8 CM 1828.8CM = 18.2 M  ahli sihir patung ini tggi nya 18mtr
laknat la kau wahai  yahudi2..

tafsir sebalik patung2 tersebut
creepy baby : nabi musa semasa bby
ahli shir : nabi musa diberi tongkat mukjizat kpdnya oleh Allah swt





dari sini kita dapat nilai semoga kita sentiasa dilindungi ALLAH

Lagenda Selepas Mahsuri

Yasmin seorang gadis biasa,berparas rupa yang ayu cantik dan berjiwa musik ,macam remaja lain aktif dilaman sosial fb ,twitter ,instgram,thumblr dan juga diary nya 'blog' menjadi 'Trending' ditwitter pada 3.6.12 membuat kan org disekelilingnya menjadi sebak termasuk org luar malah semua org seakan tidak percya ..Takdir allah kita tidak boleh idakkan memuat foto di'instgram' BEGINIKAH RASANYA 7 MALAM PERTAMA DIALAM KUBUR ' dengan kata2 yasmin 'THIS BOOK KINDA INTERESTING' Mimpi Ngeri yang yasmin alami menjadi entry didiary tercinta nya 'her illusionist' Semua ini seakan2 bukti yang yasmin sudah ada persiapan, persiapan ke 'alam baru' ..meninggalkan keluarga tercinta,rakan2 yang disayangi...tetapi kasih sayang tersebut akan kekal sebati disetiap insan2 tersebut  3.6.12 tarikh yang akan menjadi detik kehidupan yang baru buat keluarga tercinta,tanpa kekasih hati mereka 'YASMIN'  masih ramai yang tidak tahu apa kisah yang terjadi ...

Per…

Rindu Arwah Yasmin J

SELAMA AKU MENCARI SELAMA AKU MENANTI  BAYANG BAYANG MU DIBATAS SENJAS  MATAHARI MEMBAKAR RINDUKU  KU MELAYANG TERBANG TINGGI TUK SELALU MEGA -MEGA  MENEMBUS DINDING WAKTU  KU TERBARING DAN PEJAM KAN MATA DALAM HATI KUPANGGIL NAMAMU SEMOGA SAJA KAU DENGAR DAN MERASAKAN  GETARAN DIHATI KU  YANG LAMA HAUS AKAN BELAIAN MU  SEPERTI SAAT-SAAT DULU :"(





abah aku memang tahu tentang pergi yasmin j cuma dia tidak tahu kisah yang berlaku sebelum arwah pergi ...aku mencerita kan secara details aku niat nak tunjuk gambar arwah yasmin j tapi abah xmau abah sebak dengar kisah die dan simpati ..dia suruh abang aku stop ckp pasal arwah dia xsanggup dgr ...sampai sekarang dia xnak tgk die kata dlm paper dia pernah tgk muka cm 'mat salleh'
die xnak tgk die ckp "xmau xmau abah xmau tgk abah xleh tgk org yang meninggal tambah2 plak kisah dia plak cm nie ..." 


PLEASE  READ !

. Doa Nabi s.a.w. kepada Abi Salamah r.a. ketika kematiannya sebagaimana yang diriwayatkan dari Ummu Salamah r.…

Cerita Malam

cerita zaman remaja yang sangar kelakar .. 3 org 1 bilik malam malam duk recall pasal kebodohan atau something yang ANEH ..aku azulia & finas memang wayer putus sejak zaman remaja n kanak2 ..


finas   * emm .! dulu aku suka bau UBAT GEGAT atau lebih kuno ubat lipas..siap ambik duk cium sambil  tido ..hingga la semakin hari semakin kecik ..wangi laa..sampai mak aku marah le..

azulia sampuk tanpa minta izin    * (hey apasal aku over nie lantak die la die nk minta izin ke x T.T )
ha !! aku pon suka dulu dkt jamban byk gila gantung ubt gegat tu setiap kali berak mesti aku duk dlu duk cium buat gegat tu haha ..bila org nak masuk aku kuar dari jamban pas org kuar aku masuk blik ewww lia ! kotoq la :D

ahaks ! aku plak lagi gila     ..... time kecik2 aku heran putih2 cm bola2 tu apa selalu sangt jumpa ..one day aku berani kan diri ambik n cium pas cium xpuas hati sebab bau sedap ambik dkt kan dgn mulut ! andddddddd sua lidah ...werrrrrrrrkkkkkkkkkkkk sambil (sambil buat muka terpenyek )
ya …

100 Hari Pemergian Arwah Yasmin J Hunwick

assalamualaikmu.. ini kali ke -2 aku updte ttg arwah yasmin semua org merasa perasaan yang sama sebak ..sedih ..terkilan kerana tidak dapat mengenali arwah  rindu nya seorang emak kepada anak yang telah pergi meninggalkan nya buat selama2 nya.. teserlah sekali apabila aunty saz(ibu arwah) mengupdte blog dgn menyatakan*Mama Rindu Along*



sesiapa yang baca blog tersebut mesti merasa sesuatu kan ..perasaan yang sebak walaupon tidak mengenali arwah ..org yang tidak mengenali arwah,,atau pon rakan2 arwah ...menceritakan ttg apa yang mereka lalui *mimpi kan arwah datang berjumpa *
blog arwah : http://misschronicz.blogspot.com/ page : http://www.facebook.com/TerritoryYasminJHunwick


Tidak mengapa bersedihlah seketika. Itu fitrah jiwa. Namun sederhanalah kerana esok kau mesti bangkit semula. Katakan pada diri, ya… kau telah pergi, pergi bersama doa ku. Kau tunggu di sana, pasti aku akan menyusul nanti!
DOA-DOA DARI ORG ISLAM TIDAK PERNAH TERPUTUS UTK MU .:') AL-FATIHAH

part 1 first updte t…

Ghost Story

Apa weh apa ! ha hantu ? ha makin menjadi ? tau mana .tau mana ? senior cerita ! bila depa ckp ..??? cerita weh cerita !

see perempuan memang KEPOCHi ...dlm kepochi nye pun ada naluri penakot..
my class mate ckp * HA TEMPAT TU KERAS TAMBAH2 LG KALAU DKT JABATAN JKE AND AREA TASIK JANGAN LA DOK PANDANG NANTI NAMPAK LA SESUATU! JGN DOK BERGAYUT DKT TANGGA ..NANTI ''DIE "" KACAU..ADA JUGA HANTU YANG NGESOT DARI BLOCK LAKI KE BLOCK PEREMPUAN .W''ALAM LA ..*YANG PALING XTAHAN NYE ADA "'MAKCIK JUAL NASI LEMAK MELALUI TINGKAP AND MINTA TUKAR DUIT PECAH..''( time dgr nie dh mcm nak nangis memremang bulu roma  ) gila kot then finas invite aku tido dgn die sbb die takot ...aku pon ON je
ambik semua baju2 n  towel xlarat balik bilik ....study study ..and search pakcik google :)
dalam pukul 12.30 aku dah pesan kat depa suruh p toilet awal2 g sementara org dok ada g..then depa xnak g nevermind aku teruskan niat nak tidoqqqqq ..



around 1.30 am 
enak je tgh …