Skip to main content

Ghost Story

Apa weh apa ! ha hantu ? ha makin menjadi ? tau mana .tau mana ? senior cerita ! bila depa ckp ..??? cerita weh cerita !

see perempuan memang KEPOCHi ...dlm kepochi nye pun ada naluri penakot..
my class mate ckp * HA TEMPAT TU KERAS TAMBAH2 LG KALAU DKT JABATAN JKE AND AREA TASIK JANGAN LA DOK PANDANG NANTI NAMPAK LA SESUATU! JGN DOK BERGAYUT DKT TANGGA ..NANTI ''DIE "" KACAU..ADA JUGA HANTU YANG NGESOT DARI BLOCK LAKI KE BLOCK PEREMPUAN .W''ALAM LA ..*YANG PALING XTAHAN NYE ADA "'MAKCIK JUAL NASI LEMAK MELALUI TINGKAP AND MINTA TUKAR DUIT PECAH..''( time dgr nie dh mcm nak nangis memremang bulu roma  ) gila kot then finas invite aku tido dgn die sbb die takot ...aku pon ON je
ambik semua baju2 n  towel xlarat balik bilik ....study study ..and search pakcik google :)
dalam pukul 12.30 aku dah pesan kat depa suruh p toilet awal2 g sementara org dok ada g..then depa xnak g nevermind aku teruskan niat nak tidoqqqqq ..



around 1.30 am 
enak je tgh beradu ! * WEH AQILA NAK P TOILET DAK ? dalam mamai menjawab xpa ampa p la aku xmau * ada suara lagi *WEH AQILA JOM P TOILET JOM LA ..napa p la xpa la xmau kacau aku tido p je la * MAI SINI SAT KAMI NK CKP SOMETHING NIE * mata buka pelan2 tgk riak muka serius ..aish ada  nak kena nie ..*KAMI BAu ................. KedempoOOOng aku dah melompat ats katil depa ..ya allah yaka hampa bau cm mana *KAMI DEPAN PINTU ..TIME TU XINGT APA PASAL CERITA TU THEN KAMI BAU IKAN MASIN GORENG ...MANA NAK ADA NYA PAGI2 BUTA ORG GORENG IKAN ..* time tu pakat tangan begetaq ,,,baca AYAT KURSI banyak kali ...si Uya plak dah xtahan nak buang air kecil so kami ckp TAHAN UYA TAHAN SABAQ SAT ...KITA JGN KUAR LAGI ..LAGI PON HANG TGH PERIOD ...serius bagai kan nak pengsan xda sapa time 2
only me fynas and uya ..

yang dapat selamat kan kami hanya la ayat2 kursi,kul & yasin ....hanya allah saja yang dapat menolong kamii :"(


TAKE NOTE  : SENTIASA HATI2 DAN INGAT ALLAH !!


Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Test JPJ 2015

Hai guys, danggg nak cari tips test jpj laa tuewwww !

I daftar lesen after fnal year dah habis, seminggu dekat rumah terus pergi belajar memandu, ujian komputer quite nervous sebab sekarang syllabus baru dan boleh pulak buku kelas D tebal mcm buku teks kemahiran hidup -.- Tapi i refer banyak dekat buku dahula kala , ala yang kulit hijau and all objective question tu , mesti ampa semua ada punya kannn. 

(TEST COMPUTER)
Tips untuk ujian komputer banyak buat latihan , hafal segala amaran/halangan/tanda isyarat/mandatori/merit , untuk merit ni wajib hafal trust me, kalau agak susah nak ingat list kan merit dkt note mana-mana cepat ingat nanti.
Waktu nk pergi jawab exam computer hujan rintih2 , hmm hujan Rahmat ni , hehe,, Masa daftar pagi tu ada 3 orang saja tak ramai pon , after staff scan ibu jari , ambil gambar dan terus pergi buka komputer . I dapat 47/50 dalam masa 8 minit tanpa semak sebab takut nanti berubah hati dekat jawapan lain .Alhamdulillah lulus .
3week i tunggu lama gila nk…

Lagenda Selepas Mahsuri

Yasmin seorang gadis biasa,berparas rupa yang ayu cantik dan berjiwa musik ,macam remaja lain aktif dilaman sosial fb ,twitter ,instgram,thumblr dan juga diary nya 'blog' menjadi 'Trending' ditwitter pada 3.6.12 membuat kan org disekelilingnya menjadi sebak termasuk org luar malah semua org seakan tidak percya ..Takdir allah kita tidak boleh idakkan memuat foto di'instgram' BEGINIKAH RASANYA 7 MALAM PERTAMA DIALAM KUBUR ' dengan kata2 yasmin 'THIS BOOK KINDA INTERESTING' Mimpi Ngeri yang yasmin alami menjadi entry didiary tercinta nya 'her illusionist' Semua ini seakan2 bukti yang yasmin sudah ada persiapan, persiapan ke 'alam baru' ..meninggalkan keluarga tercinta,rakan2 yang disayangi...tetapi kasih sayang tersebut akan kekal sebati disetiap insan2 tersebut  3.6.12 tarikh yang akan menjadi detik kehidupan yang baru buat keluarga tercinta,tanpa kekasih hati mereka 'YASMIN'  masih ramai yang tidak tahu apa kisah yang terjadi ...

Per…

Sakit tak pakai braces ?

Entry  yang sangat panjang , get ready  yoo!
Bercakap tentang braces first impression untuk semua orang  ialah Ugly betty . Untuk  i pula , i adore sesiapa pun yang pakai braces because its looks so beautiful . Pernah suatu tika dulu i berhasrat nak pakai braces di zaman persekolahan tapi i kena batal kan niat tu sebab keluarga i bukannya orang berada ( not  attention seekers ok :P ) 

Apa itu braces ? Braces ialah besi yang melekat pada gigi kita supaya gigi tersusun lebih elok ,tapi untuk nak elok pun mesti ada seksanya (beauty is pain )  , si pemakai harus berkumur selepas makan atau pon mengunakan lidah sebagai pemantau sama ada sisa makanan terperangkap di besi-besi tersebut atau tidak   (ala-ala pengawas yg berdedikasi gitu bermula hujung gigi kanan sampai hujung gigi kiri ).  Bila kita dah ber- braces maka  akan terjadi nya masalah menutup mulut dengan baik, mula-lah  sering  menjuih mulut kedepan & airliur juga akan berkumpul kahh kah kah.

Untuk pengetahuan semua i pakai …