Skip to main content

Petanda Ibu Y.J.H


Seseakan kepergiannya kadangkala membawa makna dalam 1001 si gadis yang berketinggian 164 cm ditakdirkan pergi dengan membawa 1 hikmah yang ditentukan oleh Allah
Si kembang perawan yang mengakui dirinya seorang yang periang malah berjerawat pasir tidak sembunyi dari setiap sudut penulisannya mengambarkan apa yang dikatakan  


Tergerak hati untuk buka profile Aunty saz membelek2 setiap ucapan takziah atas kehilangan ‘sayang’
Scroll dan teruskan scroll hingga terlajak ke bulan sebelum arwah min pergi Qila terlihat pada 2 post yang aunty saz post diwallnya ..

Post APR 2 at 12.04 p.m

Apr 30 at 10.32a.m


Ternyata dan terbukti naluri seorang ibu amat la dalam
Mungkin ketika saat tersebut aunty saz tidak merasa apa2 tidak merasa akan kehilangannya .arwah yasmin pergi pada 3 june 2012 memnag arwah min membuat org merasa lain terhadap diri nya apabila entry arwah yang bertajuk MIMPI NGERI  dan ttg buku kiamat
8 november 2012


Aunty saz updte ttg hari kiamat di blog arwah
Lihat doa arwah juga termakbul apabila die berkata ‘XSANGGUP MELIHAT HARI PEMBALASAN’ termakbul dengan cara bertemu dgn yang MAHA ESA
Aunty saz kata * selang 2 3 bulan arwah telah pergi* mungkin kah yang dimaksudkan pada anggaran bulan 3 4 5 ?  pada bulan 4 aunty saz post diwall nya tentang  ‘’bila barang pecah petanda xbaik
Dan ‘untuk yang dah pergi ..meaningful’
walaupon sudah beberapa bulan arwah min pergi tapi die sentiasa didalam hati setiap orang yang mengenalinya..

kasih ibu tiada tandingan 

kasih adik kpd si kakak tidak pernah putus 

Jangan lupa bukan arwh min sahaja yang pergi malah rakan nya lagi 2 org ..sedekah kah alfatihah kepada 
3 kembang perawan ;)

Comments

  1. Salam Aqilah, tkasih kerna tak jemu2 menyiarkan cerita sedih arwah. Jika arwah masih dikenang, masih ada insan2 yg berterusan mendoakan nya di sana. Uncle Johan juga punya luahan dan tanda dari nya sendiri dan buat masa ini uncle masih belum boleh cerita. Alfatihah untuk arwah Yasmin, Arwah Aina dan Arwah Hazwani.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Test JPJ 2015

Hai guys, danggg nak cari tips test jpj laa tuewwww !

I daftar lesen after fnal year dah habis, seminggu dekat rumah terus pergi belajar memandu, ujian komputer quite nervous sebab sekarang syllabus baru dan boleh pulak buku kelas D tebal mcm buku teks kemahiran hidup -.- Tapi i refer banyak dekat buku dahula kala , ala yang kulit hijau and all objective question tu , mesti ampa semua ada punya kannn. 

(TEST COMPUTER)
Tips untuk ujian komputer banyak buat latihan , hafal segala amaran/halangan/tanda isyarat/mandatori/merit , untuk merit ni wajib hafal trust me, kalau agak susah nak ingat list kan merit dkt note mana-mana cepat ingat nanti.
Waktu nk pergi jawab exam computer hujan rintih2 , hmm hujan Rahmat ni , hehe,, Masa daftar pagi tu ada 3 orang saja tak ramai pon , after staff scan ibu jari , ambil gambar dan terus pergi buka komputer . I dapat 47/50 dalam masa 8 minit tanpa semak sebab takut nanti berubah hati dekat jawapan lain .Alhamdulillah lulus .
3week i tunggu lama gila nk…

Lagenda Selepas Mahsuri

Yasmin seorang gadis biasa,berparas rupa yang ayu cantik dan berjiwa musik ,macam remaja lain aktif dilaman sosial fb ,twitter ,instgram,thumblr dan juga diary nya 'blog' menjadi 'Trending' ditwitter pada 3.6.12 membuat kan org disekelilingnya menjadi sebak termasuk org luar malah semua org seakan tidak percya ..Takdir allah kita tidak boleh idakkan memuat foto di'instgram' BEGINIKAH RASANYA 7 MALAM PERTAMA DIALAM KUBUR ' dengan kata2 yasmin 'THIS BOOK KINDA INTERESTING' Mimpi Ngeri yang yasmin alami menjadi entry didiary tercinta nya 'her illusionist' Semua ini seakan2 bukti yang yasmin sudah ada persiapan, persiapan ke 'alam baru' ..meninggalkan keluarga tercinta,rakan2 yang disayangi...tetapi kasih sayang tersebut akan kekal sebati disetiap insan2 tersebut  3.6.12 tarikh yang akan menjadi detik kehidupan yang baru buat keluarga tercinta,tanpa kekasih hati mereka 'YASMIN'  masih ramai yang tidak tahu apa kisah yang terjadi ...

Per…

Sakit tak pakai braces ?

Entry  yang sangat panjang , get ready  yoo!
Bercakap tentang braces first impression untuk semua orang  ialah Ugly betty . Untuk  i pula , i adore sesiapa pun yang pakai braces because its looks so beautiful . Pernah suatu tika dulu i berhasrat nak pakai braces di zaman persekolahan tapi i kena batal kan niat tu sebab keluarga i bukannya orang berada ( not  attention seekers ok :P ) 

Apa itu braces ? Braces ialah besi yang melekat pada gigi kita supaya gigi tersusun lebih elok ,tapi untuk nak elok pun mesti ada seksanya (beauty is pain )  , si pemakai harus berkumur selepas makan atau pon mengunakan lidah sebagai pemantau sama ada sisa makanan terperangkap di besi-besi tersebut atau tidak   (ala-ala pengawas yg berdedikasi gitu bermula hujung gigi kanan sampai hujung gigi kiri ).  Bila kita dah ber- braces maka  akan terjadi nya masalah menutup mulut dengan baik, mula-lah  sering  menjuih mulut kedepan & airliur juga akan berkumpul kahh kah kah.

Untuk pengetahuan semua i pakai …