Skip to main content

Puisi Rindu Buat Sang Bidadari Syurga (YASMIN J HUNWICK)


Aku rela dihampiri gelombang rindu,
Dan aku sanggup diterpa badai  rindu,
Itu karena aku sangat merindukanmu,

Sayup-sayup angin bersemilirkan memasuki  jendela kamarku,
Menusuk tiap-tiap pori-pori kulitku,
Sepi ku rasa hatiku saat ini,
Jika kau disini aku tenang,
Izinkanlah aku menari bersamamu,
Diatas tangis yang ingin berhenti,
Dipelukmu bersama kerinduan ini,
Dirindu yang berakhir indah.

Waktu senja pergi,
Kaki bergetar merajai penjuru bumi,
Berlumba menuju tempat peristirahatan panjang,
Namun aku masih disini,sendiri,sunyi dan kelam
Menunggu rembulan keluar dari pintu langit,
Menunggu bintang-bintang kecil yang mengelilingi rembulan
Sampaikan salam ku ini untuk nya,
Ia yang tersembunyi diremang-remangnya langit malam ini.....
Tak terlihat oleh mata ini,
Namun hati dapat merasakannya,
Semoga esok kita di pertemukan dalam keindahan cinta.....


                                           (al-fatihah yasmin j hunwick)




Comments

  1. Hmm . Sedih . Tapi seeloknya jgnlah selalu update tentang arwah . Bertambah sedih yg membaca nya nanti :'( . Al - Fatihah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum...bukan utk menambahkan kesdihan ..ini atas kehendak si penulis puisi tersebut utk muat kan puisi nya di entry ini.TQ

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Test JPJ 2015

Hai guys, danggg nak cari tips test jpj laa tuewwww !

I daftar lesen after fnal year dah habis, seminggu dekat rumah terus pergi belajar memandu, ujian komputer quite nervous sebab sekarang syllabus baru dan boleh pulak buku kelas D tebal mcm buku teks kemahiran hidup -.- Tapi i refer banyak dekat buku dahula kala , ala yang kulit hijau and all objective question tu , mesti ampa semua ada punya kannn. 

(TEST COMPUTER)
Tips untuk ujian komputer banyak buat latihan , hafal segala amaran/halangan/tanda isyarat/mandatori/merit , untuk merit ni wajib hafal trust me, kalau agak susah nak ingat list kan merit dkt note mana-mana cepat ingat nanti.
Waktu nk pergi jawab exam computer hujan rintih2 , hmm hujan Rahmat ni , hehe,, Masa daftar pagi tu ada 3 orang saja tak ramai pon , after staff scan ibu jari , ambil gambar dan terus pergi buka komputer . I dapat 47/50 dalam masa 8 minit tanpa semak sebab takut nanti berubah hati dekat jawapan lain .Alhamdulillah lulus .
3week i tunggu lama gila nk…

Lagenda Selepas Mahsuri

Yasmin seorang gadis biasa,berparas rupa yang ayu cantik dan berjiwa musik ,macam remaja lain aktif dilaman sosial fb ,twitter ,instgram,thumblr dan juga diary nya 'blog' menjadi 'Trending' ditwitter pada 3.6.12 membuat kan org disekelilingnya menjadi sebak termasuk org luar malah semua org seakan tidak percya ..Takdir allah kita tidak boleh idakkan memuat foto di'instgram' BEGINIKAH RASANYA 7 MALAM PERTAMA DIALAM KUBUR ' dengan kata2 yasmin 'THIS BOOK KINDA INTERESTING' Mimpi Ngeri yang yasmin alami menjadi entry didiary tercinta nya 'her illusionist' Semua ini seakan2 bukti yang yasmin sudah ada persiapan, persiapan ke 'alam baru' ..meninggalkan keluarga tercinta,rakan2 yang disayangi...tetapi kasih sayang tersebut akan kekal sebati disetiap insan2 tersebut  3.6.12 tarikh yang akan menjadi detik kehidupan yang baru buat keluarga tercinta,tanpa kekasih hati mereka 'YASMIN'  masih ramai yang tidak tahu apa kisah yang terjadi ...

Per…

Sakit tak pakai braces ?

Entry  yang sangat panjang , get ready  yoo!
Bercakap tentang braces first impression untuk semua orang  ialah Ugly betty . Untuk  i pula , i adore sesiapa pun yang pakai braces because its looks so beautiful . Pernah suatu tika dulu i berhasrat nak pakai braces di zaman persekolahan tapi i kena batal kan niat tu sebab keluarga i bukannya orang berada ( not  attention seekers ok :P ) 

Apa itu braces ? Braces ialah besi yang melekat pada gigi kita supaya gigi tersusun lebih elok ,tapi untuk nak elok pun mesti ada seksanya (beauty is pain )  , si pemakai harus berkumur selepas makan atau pon mengunakan lidah sebagai pemantau sama ada sisa makanan terperangkap di besi-besi tersebut atau tidak   (ala-ala pengawas yg berdedikasi gitu bermula hujung gigi kanan sampai hujung gigi kiri ).  Bila kita dah ber- braces maka  akan terjadi nya masalah menutup mulut dengan baik, mula-lah  sering  menjuih mulut kedepan & airliur juga akan berkumpul kahh kah kah.

Untuk pengetahuan semua i pakai …