Skip to main content

Posts

Showing posts from 2013

Ramadhan Raya Best Moment

Assalamualaikum
Terpanggil untuk menulis,
Ramadhan kali ni memang lain sikit sebab bersahur berbuka berterawih bersama Housemate,bila balik saja dari class kami akan siap2 untuk melabur duit, memandangkan kami semua takde own transport jalan kaki la jawab nye, yang syoknya kalau kami p bazaar mesti dapat murah tak pon orang lain tgh queue kami tak gadoh nak queue , selit ja menyelit , haha
Maira ana n lala kalau pergi bazaar confirm beli stock makanan untk 3 stage first utk iftar second lepas isyak third after study masing2 pakgemok masa tu mana nk sedar diri gendenpolpol. Main menu, Kerang Bakar setiap hari beli, dua bekas plak tu mana tak resedung kan , mulalah bising bila jerawat membiak dengan suburnya .
Yeahhhh , raya, rayaaa tell the world raya is coming :)
Almaklumlah kg side abah & mak dah xtakde sapa, so raya pertama beraya dirumah, raya kedua baru balikkampung , rumah sahabat handal tak pergi pulak sebab tak sempat. Raya tahun ni lain sikit sebab mayesa sakit, i dah notic…

Auto City Seberang Perai

Sapa yang rasa tak pernah pergi auto city, cuba la p its quite interesting because u can gt everything with afforadble price










Penang Mengkuang Dam, Butterworth

Mengkuang Dam merupakan empangan terbesar di Pulau Pinang. Di selatan Kampung Mengkuang di Seberang Perai.Sumber utama air minuman kepada penduduk Pulau Pinang, Empangan Mengkuang juga merupakan kawasan rekreasi kegemaran untuk semua orang. Terdapat trek jogging dan wakaf. Empangan ini juga merupakan tempat perlumbaan perahu naga selama bertahun-tahun.
Empangan Mengkuang dibina antara tahun 1982 dan 1984, dirasmikan oleh Yang di-Pertua Negeri, Tun Datuk Dr Haji Awang bin Hassan pada 4 Disember, 1985. Dengan kapasiti 23.5 juta meter padu, ia adalah sepuluh kali saiz Itam Dam Ayer. Ketinggian empangan adalah 24.7 meter.Ini semua FAKTA you all should come to Penang trust me tak kan menyesal

------------------------------------------------------------------------------------------------------------ My own experience with them
Well said , perkara tak rancang selalu menjadi, so we decided utk overnight, tapi kami tak dela pegi mana pon just jenjalan dekat Qb pusing2 kota lama then balik se…

Setahun Perginya Gadis Lagenda Selepas Mahsuri

Jari Jemari ini mendorong aku untuk terus menaip ...Mungkin kau bukan lah jodoh ku atau takdir aku untuk mengenalimu , Aku merindukan mu , setengah mati merindu aku tetap menunggu tiba masanya.
Disetiap tidor aku kau datang 3 kali .. mimpi terakhir kau mendesak aku datang ke Langkawi , menjenguk kau , seolah2 kau memerlukan aku , tapi aku minta maaf  , aku hanya dapat berdoa dari jauh .

Sudah genap setahun gadis tersebut meninggalkan keluarga tercinta ..bertemu Illahi ,doa dari orang yang mengenali dan tidak mengenali masih berterusan .
Ramai orang berkongsi cerita tentang mimpi mereka bertemu arwh Min , Aunty saz pernah kata aunty dan uncle xpenah berkesempatan mimpi arwah min datang dalam mimpi tapi pada 26.5.2013  tarikh yang bakal hampir dengan 3.6.2013 aunty saz mimpi kan arwah

kata aunty saz :Sehari sebelum tu aunty pun ada rasa nampak dua kilas-kilas saja masa umur dia 2 tahun Tapi semalam mmg real, aunty mcm rasa ada arwah perlu ke Umrah dah, haji dah Sedekah buat sekolah agam…

Because Of You Yasmin J Hunwick

yes because of you my dear 
kerana kamu wahai syg .. kerana kamu semua org kenal antara 1 sama lain .. kerana kamu ramai org menyatakan kesesalan mereka berbuat didunia ini  kerana kamu mereka jadikan pengajaran dan pelajaran  kerana kamu juga erat nya ikatan silaturrahim  Dan Terima Kasih Allah .

Aunty Saz , Uncle Johan , Muiz ,Zharif ,Ayesha bakal menunai kan Umrah  Arwah Yasmin pulak diupah Haji utk nya alhamdulillahh. Semoga family uncle Johan selamat pergi dan balik,dan doa la disana sebanyak mungkin ..doa kan untuk arwah min dan arwah rakannya ..
mungkin orang lain pernah jupa aunty n uncle di langkawi  Qila saja belum sempat jumpa..harap suatu hari nanti dapat jumpa .. Untung nya keluarga uncle dijemput oleh Allah utk menziarahi Tanah Haram.. Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai.Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pad…

My Entry 'Lagenda Selepas Mahsuri'

assalamualaikum... memang tak di nafikan ,, tahun 2012 memang banyak kenangan ,manis pahit dan gula dan masam :)  masam & pahit akan terus melekat di kehidupan ..dan menjadi pengajaran utk segala2nya  dalam diary Qila initentangaku-initentangaku.blogspot. banyak entry ttg arwah yasmin hunwick bukan ingin mencari populariti atau pon mengejar higher view  memang cerita penuh makna ..dan xpenah menyesal membuat ttg entry arwah min
untuk entry 'LAGENDA SELEPAS MAHSURI' view count entry ini sebanyak 83145 mungkin entry Qila yang lain hanya 1000 900 800 dan kebawah ...memang entry ini juga ramai blogger yang lain mengambil sedikit info didalam entry Qila..ada yang meminta izin ada juga yang tidak meminta izin tapi xpa semua tuh utk tatapan umum .. if ada korang terbca entry Qila kali ini Qila nak minta tolong ,tolong sent link entry yang korang penah updte tentang arwah..Qila nak baca ..
Dan Qila juga telah ubah suai dalam entry 'LAGENDA SELEPAS MAHSURI' update sedikit s…