Skip to main content

Setahun Perginya Gadis Lagenda Selepas Mahsuri

Jari Jemari ini mendorong aku untuk terus menaip ...Mungkin kau bukan lah jodoh ku atau takdir aku untuk mengenalimu , Aku merindukan mu , setengah mati merindu aku tetap menunggu tiba masanya.
Disetiap tidor aku kau datang 3 kali .. mimpi terakhir kau mendesak aku datang ke Langkawi , menjenguk kau , seolah2 kau memerlukan aku , tapi aku minta maaf  , aku hanya dapat berdoa dari jauh .

Sudah genap setahun gadis tersebut meninggalkan keluarga tercinta ..bertemu Illahi ,doa dari orang yang mengenali dan tidak mengenali masih berterusan .
Ramai orang berkongsi cerita tentang mimpi mereka bertemu arwh Min , Aunty saz pernah kata aunty dan uncle xpenah berkesempatan mimpi arwah min datang dalam mimpi tapi pada 26.5.2013  tarikh yang bakal hampir dengan 3.6.2013 aunty saz mimpi kan arwah

kata aunty saz : Sehari sebelum tu aunty pun ada rasa nampak dua kilas-kilas saja masa umur dia 2 tahun Tapi semalam mmg real, aunty mcm rasa ada arwah perlu ke Umrah dah, haji dah Sedekah buat sekolah agama Cuma aunty baru bercerita dan sms cikgu piano dia ptg semalam aunty nk jual balik piano
Lepas aunty mimpi tu dan cakap balik la Along, aunty dpt rasa samada dlm mimpi atau pun dah sedar, aunty kata kat diri aunty 'nak balik mcmmana, along dah takder'
Qila utk pengetahuan qila, ayat tu la aunty sms dia masa dia keluar rumah dan dia x jawab..


Ya allah disebalik mimpi ni mesti ada yang tersirat ...mungkin die perlukan aunty dan uncle utk doa kan yang lebih disana ...atau mimpi tuh datang sbb Allah nak bagi aunty lepaskan rindu dkt arwh min... aunty mmg tekad ke nak jual piano tuh,,, bagi Qila itu la kenangan yg ada aunty simpan jaa ...mungkin suatu hari nanti ada penganti yang akan mula bermain piano....



Sehingga sekarang setiap orang merindui dan mendoakan arwah mungkin ada yang tanya siapa arwah yasmin ? apa yang istimewa dengan Yasmin J Hunwick ni ...jawapan nya ringkas saja 'gadis yang memberi impak besar untuk kita sentiasa mendekatkan diri dengan Allah'


Aku bisa berjalan walau tanpa sejenak tertidur..
Aku terjaga walau peluh memelukku. Damai.Secarik bait kisahku yang telah berlalu..Belum lama tapi masih kurasakan rindu..Kau bidadari rindu yang menjelang hilang..Cintaku..kau pergi..Entah kemana lagi aku harus menyampaikan puisi..Kau tau..kata hatiku slalu ingin bicara..Ia ingin dan sangat berharap Kau kembali lagi..Walau terang tak mampu menerangi..Walau bintang terpecah dan tak putih berkilap..Tapi kau tetap benderang..Lihatlah mataku yang tak pernah kosong darisinar itu..Sinar jingga yang entah apa…Bidadari rinduku..Kau ciptakan aku tanpa arti..Disini adalah tempatku bersandar..Dimimpiku…walau setahun telah berlalu….pergi…..

(writen by : osman tikus)



- tiada sehebat kata melain kan kasih sayang yang tidak pernah berakhir -

DOA AKAN SENTIASA MENGERINGIMU WAHAI SYG ..ALFATIHAH .


Comments

  1. moga rohnya sentiasa dicucuri rahmat..

    ReplyDelete
  2. aunty shaz nak jual piano arwah ??

    ReplyDelete
  3. Saya amat tertarik dengan blog ini... sila add saya di facebook MUHAMMAD SYUKRY.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :) ini fb sya http://www.facebook.com/mynameaqilah.miszaqila?ref=tn_tnmn

      Delete
    2. sesama missqilaaa. saya juga antara pengikut blog arwah... dan peminat dia... hehehe... latar belakang yang membuatkan sesiapa saja nangis...termasuk saya hehe... isnyallah kite kenal di facebook ya..

      Delete
  4. Semoga kasih sayang puan sentiasa melindunginya di sana. rindukan tulisannya..~

    ReplyDelete
  5. Mgkin perlu kurgkan ltak gmbr2 arwah yg menampakkan aurat.. Mane tahu itu antara penyebab roh die balik ntok mtak tolong tpi xkesampaian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pic pic yg ada dekat fb blog itu semua buat dia tak tenang, walau pun dia pakai tudung dan menutup aurat. kesian kat dia, buang lah pic pic dia. n stop bcerita pasal dia, dia tahu kat sana,

      Delete
  6. fist time sy bace ksh psl yasmin hati sy jd sgt sayu xtau lh knape.....hmpir mnitis air mate i don't know reason about that tibe2 je jd cdeh...wlaupon ak xknl arwah...tp rase mcm dh lam esngt ak knl dgn dye...tp sy ckp trtrk bace sume ksh dye...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Pengalaman Test JPJ 2015

Hai guys, danggg nak cari tips test jpj laa tuewwww !

I daftar lesen after fnal year dah habis, seminggu dekat rumah terus pergi belajar memandu, ujian komputer quite nervous sebab sekarang syllabus baru dan boleh pulak buku kelas D tebal mcm buku teks kemahiran hidup -.- Tapi i refer banyak dekat buku dahula kala , ala yang kulit hijau and all objective question tu , mesti ampa semua ada punya kannn. 

(TEST COMPUTER)
Tips untuk ujian komputer banyak buat latihan , hafal segala amaran/halangan/tanda isyarat/mandatori/merit , untuk merit ni wajib hafal trust me, kalau agak susah nak ingat list kan merit dkt note mana-mana cepat ingat nanti.
Waktu nk pergi jawab exam computer hujan rintih2 , hmm hujan Rahmat ni , hehe,, Masa daftar pagi tu ada 3 orang saja tak ramai pon , after staff scan ibu jari , ambil gambar dan terus pergi buka komputer . I dapat 47/50 dalam masa 8 minit tanpa semak sebab takut nanti berubah hati dekat jawapan lain .Alhamdulillah lulus .
3week i tunggu lama gila nk…

Lagenda Selepas Mahsuri

Yasmin seorang gadis biasa,berparas rupa yang ayu cantik dan berjiwa musik ,macam remaja lain aktif dilaman sosial fb ,twitter ,instgram,thumblr dan juga diary nya 'blog' menjadi 'Trending' ditwitter pada 3.6.12 membuat kan org disekelilingnya menjadi sebak termasuk org luar malah semua org seakan tidak percya ..Takdir allah kita tidak boleh idakkan memuat foto di'instgram' BEGINIKAH RASANYA 7 MALAM PERTAMA DIALAM KUBUR ' dengan kata2 yasmin 'THIS BOOK KINDA INTERESTING' Mimpi Ngeri yang yasmin alami menjadi entry didiary tercinta nya 'her illusionist' Semua ini seakan2 bukti yang yasmin sudah ada persiapan, persiapan ke 'alam baru' ..meninggalkan keluarga tercinta,rakan2 yang disayangi...tetapi kasih sayang tersebut akan kekal sebati disetiap insan2 tersebut  3.6.12 tarikh yang akan menjadi detik kehidupan yang baru buat keluarga tercinta,tanpa kekasih hati mereka 'YASMIN'  masih ramai yang tidak tahu apa kisah yang terjadi ...

Per…

Sakit tak pakai braces ?

Entry  yang sangat panjang , get ready  yoo!
Bercakap tentang braces first impression untuk semua orang  ialah Ugly betty . Untuk  i pula , i adore sesiapa pun yang pakai braces because its looks so beautiful . Pernah suatu tika dulu i berhasrat nak pakai braces di zaman persekolahan tapi i kena batal kan niat tu sebab keluarga i bukannya orang berada ( not  attention seekers ok :P ) 

Apa itu braces ? Braces ialah besi yang melekat pada gigi kita supaya gigi tersusun lebih elok ,tapi untuk nak elok pun mesti ada seksanya (beauty is pain )  , si pemakai harus berkumur selepas makan atau pon mengunakan lidah sebagai pemantau sama ada sisa makanan terperangkap di besi-besi tersebut atau tidak   (ala-ala pengawas yg berdedikasi gitu bermula hujung gigi kanan sampai hujung gigi kiri ).  Bila kita dah ber- braces maka  akan terjadi nya masalah menutup mulut dengan baik, mula-lah  sering  menjuih mulut kedepan & airliur juga akan berkumpul kahh kah kah.

Untuk pengetahuan semua i pakai …