Skip to main content

Ramadhan Raya Best Moment

Assalamualaikum
Terpanggil untuk menulis,
Ramadhan kali ni memang lain sikit sebab bersahur berbuka berterawih bersama Housemate,bila balik saja dari class kami akan siap2 untuk melabur duit, memandangkan kami semua takde own transport jalan kaki la jawab nye, yang syoknya kalau kami p bazaar mesti dapat murah tak pon orang lain tgh queue kami tak gadoh nak queue , selit ja menyelit , haha

Maira ana n lala kalau pergi bazaar confirm beli stock makanan untk 3 stage first utk iftar second lepas isyak third after study masing2 pakgemok masa tu mana nk sedar diri gendenpolpol. Main menu, Kerang Bakar setiap hari beli, dua bekas plak tu mana tak resedung kan , mulalah bising bila jerawat membiak dengan suburnya .

Yeahhhh , raya, rayaaa tell the world raya is coming :)

Almaklumlah kg side abah & mak dah xtakde sapa, so raya pertama beraya dirumah, raya kedua baru balikkampung , rumah sahabat handal tak pergi pulak sebab tak sempat. Raya tahun ni lain sikit sebab mayesa sakit, i dah noticed perubahan kaki & muka die, kalau bangun pagi mesti muka dia akan bengkak mcm sembab, masa cuti sem i dah perasaan mengadu juga dkt mak tapi mak kata xda apa pon tapi bila cuti raya ni makin menjadi, raya kedua kaki die bengkak dan raya ketiga lagi bengkak bwk ke specialist, doc tuh sah kan hidap Nephrotic Syndrome doc suruh tunggu dlm beberapa hari kalau tak surut kena bt appointmen, dah jadi mcm ni tak boleh biar, call doc buat surat masuk hospital terus check ambik darah tunggu result sah sakit tu . Kesian tengok mayesa dekat sebulan juga la dkt hospital dh mcm rumah ke3 dia , setiap bulan ada checkup.Hopefully mayesa cepat sembuh.Amin

Tengok tu tengok pipi die bulat mcm terlebih yis



Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman Test JPJ 2015

Hai guys, danggg nak cari tips test jpj laa tuewwww !

I daftar lesen after fnal year dah habis, seminggu dekat rumah terus pergi belajar memandu, ujian komputer quite nervous sebab sekarang syllabus baru dan boleh pulak buku kelas D tebal mcm buku teks kemahiran hidup -.- Tapi i refer banyak dekat buku dahula kala , ala yang kulit hijau and all objective question tu , mesti ampa semua ada punya kannn. 

(TEST COMPUTER)
Tips untuk ujian komputer banyak buat latihan , hafal segala amaran/halangan/tanda isyarat/mandatori/merit , untuk merit ni wajib hafal trust me, kalau agak susah nak ingat list kan merit dkt note mana-mana cepat ingat nanti.
Waktu nk pergi jawab exam computer hujan rintih2 , hmm hujan Rahmat ni , hehe,, Masa daftar pagi tu ada 3 orang saja tak ramai pon , after staff scan ibu jari , ambil gambar dan terus pergi buka komputer . I dapat 47/50 dalam masa 8 minit tanpa semak sebab takut nanti berubah hati dekat jawapan lain .Alhamdulillah lulus .
3week i tunggu lama gila nk…

Lagenda Selepas Mahsuri

Yasmin seorang gadis biasa,berparas rupa yang ayu cantik dan berjiwa musik ,macam remaja lain aktif dilaman sosial fb ,twitter ,instgram,thumblr dan juga diary nya 'blog' menjadi 'Trending' ditwitter pada 3.6.12 membuat kan org disekelilingnya menjadi sebak termasuk org luar malah semua org seakan tidak percya ..Takdir allah kita tidak boleh idakkan memuat foto di'instgram' BEGINIKAH RASANYA 7 MALAM PERTAMA DIALAM KUBUR ' dengan kata2 yasmin 'THIS BOOK KINDA INTERESTING' Mimpi Ngeri yang yasmin alami menjadi entry didiary tercinta nya 'her illusionist' Semua ini seakan2 bukti yang yasmin sudah ada persiapan, persiapan ke 'alam baru' ..meninggalkan keluarga tercinta,rakan2 yang disayangi...tetapi kasih sayang tersebut akan kekal sebati disetiap insan2 tersebut  3.6.12 tarikh yang akan menjadi detik kehidupan yang baru buat keluarga tercinta,tanpa kekasih hati mereka 'YASMIN'  masih ramai yang tidak tahu apa kisah yang terjadi ...

Per…

Sakit tak pakai braces ?

Entry  yang sangat panjang , get ready  yoo!
Bercakap tentang braces first impression untuk semua orang  ialah Ugly betty . Untuk  i pula , i adore sesiapa pun yang pakai braces because its looks so beautiful . Pernah suatu tika dulu i berhasrat nak pakai braces di zaman persekolahan tapi i kena batal kan niat tu sebab keluarga i bukannya orang berada ( not  attention seekers ok :P ) 

Apa itu braces ? Braces ialah besi yang melekat pada gigi kita supaya gigi tersusun lebih elok ,tapi untuk nak elok pun mesti ada seksanya (beauty is pain )  , si pemakai harus berkumur selepas makan atau pon mengunakan lidah sebagai pemantau sama ada sisa makanan terperangkap di besi-besi tersebut atau tidak   (ala-ala pengawas yg berdedikasi gitu bermula hujung gigi kanan sampai hujung gigi kiri ).  Bila kita dah ber- braces maka  akan terjadi nya masalah menutup mulut dengan baik, mula-lah  sering  menjuih mulut kedepan & airliur juga akan berkumpul kahh kah kah.

Untuk pengetahuan semua i pakai …