Skip to main content

Posts

Showing posts from 2015

Pengalaman Test JPJ 2015

Hai guys, danggg nak cari tips test jpj laa tuewwww !

I daftar lesen after fnal year dah habis, seminggu dekat rumah terus pergi belajar memandu, ujian komputer quite nervous sebab sekarang syllabus baru dan boleh pulak buku kelas D tebal mcm buku teks kemahiran hidup -.- Tapi i refer banyak dekat buku dahula kala , ala yang kulit hijau and all objective question tu , mesti ampa semua ada punya kannn. 

(TEST COMPUTER)
Tips untuk ujian komputer banyak buat latihan , hafal segala amaran/halangan/tanda isyarat/mandatori/merit , untuk merit ni wajib hafal trust me, kalau agak susah nak ingat list kan merit dkt note mana-mana cepat ingat nanti.
Waktu nk pergi jawab exam computer hujan rintih2 , hmm hujan Rahmat ni , hehe,, Masa daftar pagi tu ada 3 orang saja tak ramai pon , after staff scan ibu jari , ambil gambar dan terus pergi buka komputer . I dapat 47/50 dalam masa 8 minit tanpa semak sebab takut nanti berubah hati dekat jawapan lain .Alhamdulillah lulus .
3week i tunggu lama gila nk…

How to edit using Snapseed

Hye follower,
How to use snapseed? normally i just using Apps editor which is called VSCO Cam , Snapseed & MIX.
Tapi sebelum waktu pelajaran bermula i nak admit la i bukan pandai sangat nak main dengan tone tone ni tak handal mcm abg Z.own , Abeden mung and other suggested user :) 








https://instagram.com/tkdnxv/


https://instagram.com/z.own/






step 1 TUNE IMAGE










CAMERA GT-S7580  X0X0!

Moment

ONLY PICTURE 
Botanical Garden Penang
Picnic
 PENANG HILL, PENANG , MALAYSIA CHEW JETTY/ TAN JETTY



BATU FERINGGI
PANTAI MERDEKA

PENANG ISLAND
SAYONARA PARTY, MAK AI PUTIHNYA :# byeee :) XOXO