Skip to main content

Posts

Showing posts from 2017

Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom

Blogger-blogger lets spread this contest !

Apa yang anda akan lakukan dengan RM 100 di SGshop ?
Kalau ikut hawa nafsu memang banyak yang nak beli tapi cukup ker dengan RM 100 tu ? Tak per aihhh kita cukup kan alang-alang rezeki depan mata ( angan-angan & harapan tak salah ) . Rasanya dengan duit 100 ringgit  cukup sangat nak beli set persalinan sebab barang dekat SGShop memang murah murah belaka. 
Sudah tak mau cakap banyak kalau i menang i nak beli set persalinan kasut , baju & seluar wahhh class gitu jahhh , tak payah nak pusing padini brandoutlet bagai :P Cer tengok gambar di  bawah ! cantikkannn pilihan i , 
Hopefully i lucky -- cik raraaa please pup me as the winner !!! muah muahhhh











Latest product with affordable price ( SGshop) 
Bukan nak tipu tapi memang betul harga dekat sg shop macam tak logik sangat sebab terlalu murah, Sebagai contoh minimalist bracelet kalau dekat luar harga confirm mahal dalam 15 ringgit keatas kadang cecah 30 ringgit , tapi di sg shop OMG sangat …

GIVEAWAY RM1000 SHOPPING CREDIT SGSHOP MALAYSIA BY FARAHGLANZDOTCOM

"Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"

Apa itu SGshop Malaysia?
SGshop merupakan satu laman web shopping online antarabangsa dari China ke Malaysia dengan harga yang murah. SGshop ditubuhkan pada bulan Ogos 2011 dan sebuah syarikat tempatan yang berdaftar serta pakar dalam logistik supaya boleh menerima produk yang dikehendaki untuk dibeli dari laman web e-dagang China. Selain itu, pihak SGshop juga bekerjasama dengan pelbagai pihak bank untuk memastikan bahawa proses pembayaran selamat dan cekap.
Okay, jika u all nak menjadi salah seorang pemenang bertuah ini sila ikuti syarat-syarat seperti berikut:-
Syarat-syarat:-
Terbuka kepada semua blogger Copy code HTML di kotak bawah dan paste di blog anda dan tulis entri bertajuk "Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By FarahGlanzDotCom"Follow Blog:FarahGlanzDotCom | IG:FarahGlanzDotCom | FB: FarahGlanzDotComLike Fan Page SGShop Malaysia dan IG: SGshopMalaysiaNyatakan barang yang ing…

Sakit tak pakai braces ?

Entry  yang sangat panjang , get ready  yoo!
Bercakap tentang braces first impression untuk semua orang  ialah Ugly betty . Untuk  i pula , i adore sesiapa pun yang pakai braces because its looks so beautiful . Pernah suatu tika dulu i berhasrat nak pakai braces di zaman persekolahan tapi i kena batal kan niat tu sebab keluarga i bukannya orang berada ( not  attention seekers ok :P ) 

Apa itu braces ? Braces ialah besi yang melekat pada gigi kita supaya gigi tersusun lebih elok ,tapi untuk nak elok pun mesti ada seksanya (beauty is pain )  , si pemakai harus berkumur selepas makan atau pon mengunakan lidah sebagai pemantau sama ada sisa makanan terperangkap di besi-besi tersebut atau tidak   (ala-ala pengawas yg berdedikasi gitu bermula hujung gigi kanan sampai hujung gigi kiri ).  Bila kita dah ber- braces maka  akan terjadi nya masalah menutup mulut dengan baik, mula-lah  sering  menjuih mulut kedepan & airliur juga akan berkumpul kahh kah kah.

Untuk pengetahuan semua i pakai …

Money Challenge

Sejak dari kecil i memang suka menabung , memandangkan i pon dah  bekerja ada income sendiri, i nak lebih consistent dalam menyimpan duit. Dalam penyimpanan duit akan wujud proses pembahagian wang dimana untuk gaji yang i dapat selalu nya i akan deduct perkara yang wajib seperti kereta , mak abah & saving .
Selebihnya i akan bahagi dengan 4 bahagian   ( braces ,  loan study , fuel & data , myself (include reward & food) )
Travel ?  Selalunya i akan ambil sikit2 dari 4 section tu hehehee..
p/s : Hatyai, Ho Chin Minh city & medan tempat yang i dapat pergi  ( hasil curi2 duit dari section lain )




# MONEY CHALLENGE
Untuk 2017 i dh decide nk saving untuk sesuatu tapi i tahu untuk apa lagi  #moneychallenge52weeks ? i rasa i dh terlambat sebab sekarang pon hampir May .  Its ok , kita tukar plan  lain ! 
#moneychallenge52week,  will forward to 2018 , but you guys can try this . 



#MONEYCHALLENGE6MONTH
Ok untuk 6 month akak setuju mampu la sikit , orang cakap lama2 jadi bukit. Let…