Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

Learn Guitar With Basic Cord

Most people wanted to learn about guitar basic...but they don’t know how? Yes today i’ll share that basic...but you all kena la ada guitar n capo ..

Ops guys u all kena ingat nak main guitar bukan untuk jadi popular atau hot stuff sebab kalau niat cm tu u all xda jiwa nak main . Kesan-kesan bila dah mula belajar main gitar anda harus terima hakikat yang tangan anda akan jadi kematu ! damnn =.=!  BASIC CORD  AM
A
D minor
C
 E MINOR
 E
 G
F ok cam na u all dah boleh ? wahh jangan usha debu di guitar saya tu argg! saya pemalas kot nak lap2 guitar nie whehe sibuk jadi bby sttr :D

Got nothing to post

muka selenga ja ! wee
                                               pergi photoshoot TASEK LAGENDA
                                 siap pergi celebrate kot kami nie hHaa si yuyu la belanja <3

sijil pelajaran malaysia 2012/saat2 getir/sms results

alomok ! hidup ini sangat ngeri ! perlu kah ada sijil pelajaran malaysia atau lebih hot people said SPM ? perlu kah perlu kah ? oush damn ! wah abah aku dah cakap kalau teruk u dont ever come back ! naya hidup aku tapi aku tahu abah aku hanya dalam kepura_puraan xkan la nk halau anak die yg cute lg comel ni (angkat bontot la aku nie) dlm ketakutan kedeberan sempat lagi aku nak update blog aku yg xberapa nk berhot nie ye la kita bukan macam hanis jalikha maria elena fatin liyana ! i just hamster demok J

 hoping my result okkkk ! but i xberapa fikir sgt dapat or something else! just tawakal and chill haha (tipu saja la tu) 

perkara yang terjadi apabila memikirkan tentang result spm
1: rasa meloya 2 : tidak senang duduk 3 : sakit perut berterusan 4 : tangan mengeletar 5 :tiada perasaan untuk ketawa 6 : macam nk terjun bagunan 40 tingkat 7 : xda selara makan 8 : kalau bole rasa macam xmau ambik result 9 : hidup gelisah 10 : mula terfikir kenapa perlu ada exam dlm dunia nie arggggggg damn
Cara –…

JELAJAH ABPH VILLAGE MALL SUNGAI PETANI

ha ada artis datang VM ?? OMG kena pergi nie rugi2 ada hero malaya lagi tu..tapi yg syg nya xsempat tgk hero malaya tu sbb balik awal !gempak la pengacara yg gila3 ada along.fafau.fbi
ramai juga artis abph yg dtg
fasha sanda.fizz fairus.najwa latif.shila amzah.izara aisyah.enot.one nation14.hafiz,ramai lg kot haha aroon aziz.n his wife :D
dlm renyutan org ramai ada juga yg ambil kesempatan sengaja mengatal kan diri dkt perempuan salah seorang mangsa nya aku laa .dasar jantan keperat awek ada sebelah bkn nk mengatal! ada patut die ckp die lenguh then si lembu 2 letak tgn die ats bahu aku bangang punya jantan! biadap!
 pengajaran utk aku juga supaya berwaspada lepas ni!


                                                                  fourteen

                                                                          hafiz
                                                             fbi.izara.fafau
                                                          fizz fairus & izara…

BABY COMEL

why my title baby comel ? sebab pada tanggal 3.3.2012 kakak aku telah selamat melahirkan seorang bayi perempuandiberi nama MAYESA YAHYA .mayesa xpenah menrenget sangat baik org ya ..bby nie xsuka 'di bedung' mengada kan !
tangan si kecil !
Rosalinda !
sleeping beauty !
Malaysia MERdeka2 !
 Tension nk kena cucuk 2/4/12 !
after diberi minum!



Rambut telah dicukur ! kesihan ! si mayesa

hai tgk la betapa sucinya baby yg dilahirkan tanpa ada dosa apa pon tetapi mengapakah masih ramai yg membuang bayi2 itu tidak rasa besalah ka ? melakukan tanpa ada ikatan yg sah malah masih lagi melakukan perkara keji dgn melempar ,membuang mencampak bayi tersebut..sungguh kejam kan..kalau xmahu ank tersebut jgn la dibuang dan membunuhnya...!

Kisah Akhir Zaman

di saat-saat akhirnya zaman sekarang..pelbagai musibah yang telah menimpa..Banjir Besar.Hujan Lebat.Salji Tebal di seluruh dunia.....
Perkara2 yang aneh pelik.ngeri.kelakuan n hubungan sosang semakin menjadi2...contoh nya Pengkid.Gay.tomboy.maknyah...
seperti yang telah digempar gempur kan perkahwinan pelajar lelaki biasiswa tajaan petronas telah berkahwin dengan lelaki mat salleh
 lelaki ini telah menjatuh kan maruahnya..masih berfikiran jahil sedang kan..Agama islam adalah suci dah semua yg tersurat adalah benar
''kalau hg nak kahwin dgn Laki hg 2..hg toksah la nk pakai baju melayu .sampin segala bagai memang sengaja nak mainkan adat2 org islam.."
kasihani laa mak ayah ..dan diri sendiri
renung kan dan beramal!

Pendustaan Syiah di Dalam Sejarah Islam

PENGENALAN
Ulamak ilmu jarh wa ta’dil (penilaian keadilan perawi hadith) telah bersetuju secara keseluruhannya bahawa fenomena pembohongan di kalangan syiah adalah lebih menonjol dan ketara berbanding dengan kelompok-kelompok yang lain. Kitab-kitab ilmu jarh wa ta’dil yang masyhur seperti kitab-kitab Imam Bukhari, Ibnu ‘Adi, Ibnu Mu’ien, Ad-Daruquthni dan lain-lain penulisan mereka yang berikhtisaskan hal ehwal sanad periwayatan, secara nyata membuat kesimpulan bahawa, pembohongan oleh syiah adalah yang paling banyak di kalangan ahli qiblat. Bahkan muncul pepatah yang berbunyi ‘lebih pembohong dari rafidhi (syiah)’ sebagai mengisyaratkan kepada betapa seseorang itu sangat kuat berdusta.

Sebagai contoh, Abu Muawiyah Ad-Dharir Al-Kufi berkata, aku telah mendengar Al-A’masy menyebut, “…aku telah menemui orang ramai dan tidaklah mereka menamakan syiah itu melainkan sebagai para pendusta.” (lihat : Minhaj As-Sunnah oleh Ibnu Taimiyah juzuk 1 ms. 16). Al-Khatib Al-Baghdadi juga pernah meriw…